logo
 

“Ik had moeite om een goed rondje te rijden”

19 juli 2014 — Felipe Massa is, ondanks zijn mooie derde plaats, niet helemaal tevreden over het verloop van zijn kwalificatie. image

“Ik had moeite om een goed rondje te rijden.” vertelde Massa tegenover de pers. “De banden bewogen nogal veel, waardoor ik geen perfecte ronde kon afleggen. De wagen was niet helemaal top, maar Valtteri slaagde er toch in om een fantastische ronde te rijden, en al bij al ben ik heel tevreden met dit resultaat.”

“De race, maar ook het gevoel in de wagen zal morgen helemaal anders zijn, dus ik zal mijn uiterste best doen om mijn job tot een goed einde te brengen.”

Het verschil tussen Williams en Mercedes leek kleiner op de zachte band, dan op de superzachte band. In deze tropische omstandigheden zijn het echter die superzachte banden die het het zwaarst te verduren krijgen. Massa hoopt dan ook op iets minder hete temperaturen voor de race.

“Het zal voor iedereen een hele klus zijn. We rijden op de zachte en superzachte band, dus het wordt niet gemakkelijk om deze niet te zwaar op de proef te stellen. Ze zullen ook niet elke ronde even snel zijn. Er zullen waarschijnlijk meer pitstops gemaakt worden dan in andere races. Een race onder iets minder hete temperaturen zou dan ook vooral onze wagen ten goede komen.” aldus Massa.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België