“Ik had verwacht om dit seizoen voor de titel te kunnen strijden”

14 augustus 2015 — Daniel Ricciardo verwachtte naar eigen zeggen om dit seizoen voor de titel te kunnen strijden.


Het seizoen 2014 kende een teleurstellend en moeilijk begin voor Red Bull maar de renstal slaagde er uiteindelijk alsnog in om drie overwinningen te behalen. Drie overwinningen van Daniel Ricciardo en die had dan ook hoge verwachtingen voor het huidige F1-seizoen.

De Australiër had immers verwacht om zich te kunnen mengen in de titelstrijd. Ricciardo is dan ook teleurgesteld want Red Bull zette een serieuze stap achteruit. De betrouwbaarheid en competitiviteit van de Renault-motor laat te wensen over en Red Bull moet niet alleen Mercedes maar ook Ferrari en Williams voor zich dulden.

“Om eerlijk te zijn, het is niet eenvoudig,” zei Ricciardo tegenover Autosport. “Ik begon aan dit seizoen met een enorm goed gevoel en ik was echt klaar om voor de titel te strijden. Mentaal gezien was ik er klaar voor.”

“Zelfs na enkele races dacht ik bij mezelf ‘Het zal in orde komen, we zullen er geraken’.”

Maar de resultaten werden tijdens de eerste helft van het seizoen niet veel beter, tot de GP van Hongarije, waar Ricciardo en teamgenoot Kvyat op het podium wisten te finishen.

“Tot dan werd het niet beter en ik moest me echt wel aanpassen. Het betekent niet dat ik me achter het stuur moest aanpassen, maar wel mijn volledige benadering.”

“Om dezelfde motivatie te vinden terwijl je weet dat je hoogstens zesde ofzo kan finishen is erg moeilijk, je moet er echt voor zorgen dat je gefocust blijft.”

“Ik ben overduidelijk nog steeds erg gemotiveerd om te racen. Wanneer je echter weet dat je voor overwinningen kan strijden, dan is het veel eenvoudiger om gemotiveerd te geraken.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image