logo
 

“Ik heb belangrijk nieuws te melden”

01 september 2013 — Deze uitspraak stond zondagavond te lezen op de Twitter-account van Fernando Alonso.

Na de tweede plaats van Alonso in de GP van België van afgelopen weekend spraken zowel Ferrari als de Spanjaard zelf van een wederopstanding in het kampioenschap. Alonso springt immers over Kimi Raikkonen naar de tweede plaats in de tussenstand, op 46 punten van wk-leider Sebastian Vettel.

Na de GP van Hongarije, en tijdens de zomerpauze, leek er echter wat sleet op de relatie tussen Ferrari en Alonso te zijn gekomen. Verschillende bronnen maakten melding van onvrede bij Alonso over de wagen, na zijn uitspraak in Hongarije. Alonso wilde een wagen waarmee hij voor het kampioenschap kon strijden, zoals de RB9 van Red Bull Racing.

Ferrari-president Luca Di Montezemolo plaatste Alonso nadien terug op zijn voetstuk door te stellen dat Alonso moet onthouden dat hij het team voor zijn eigenbelang moest plaatsen. Dit wakkerde de geruchten over een scheiding nog meer aan. Zowel Ferrari als de Spanjaard zelf verklaarden echter dat er geen sprake was van een meningsverschil, dan wel van een misverstand, en dat Alonso een vast contract heeft, dat hem tot en met 2016 aan de Scuderia verbindt.

Door zijn tweet zal de storm aan geruchten over een transfer weer in alle hevigheid losbarsten. Alonso wordt immers al weken lang gelinkt aan Red Bull Racing, om de afscheidnemende Mark Webber te vervangen, en team te vormen met drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Wat de Spanjaard daadwerkelijk bedoelt, komen we in de eerstvolgende dagen te weten. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België