“Ik heb mijn goede vriend Schumacher nog niet bezocht”

16 november 2015 — Flavio Briatore heeft naar eigen zeggen zijn goede vriend Michael Schumacher nog steeds niet bezocht.


Briatore was de teambaas van Benetton, waarbij Michael Schumacher zijn eerste twee wereldtitels veroverde. Briatore was twee jaar geleden erg aangedaan door het ski-ongeluk dat Schumacher in het Franse Méribel maar geeft nu toe dat hij de Duitse F1-legende nog geen enkele keer is gaan bezoeken.

De flamboyante Italiaan heeft daar naar eigen zeggen dan ook een goede reden voor. Briatore wil zich immers Schumacher blijven herinneren zoals hij voor het ski-ongeluk was.

“Ik heb details vernomen van Felipe Massa, die bij Michael geweest is,” zei Briatore tegenover het Duitse ‘Welt am Sonntag’. “Ik wil me Schumacher blijven herinneren zoals vroeger, zoals ik hem kende.”

“Ik heb veel tijd met hem doorgebracht en ik hield echt van hem, ik heb hem aanbeden. Ik wil dat dit zo blijft.”

De laatste tijd waren er geen officiële mededelingen meer van Sabine Kehm over de toestand van Schumacher. Als manager van de Duitse F1-legende liet ze de voorbije dagen nog weten dat alles wat recent over Schumacher werd verteld puur de persoonlijke mening en visie is van vrienden of kennissen van Schumacher. Daarmee verwijst ze naar onder meer wat Jean Todt en Ross Brawn recent over Schumacher in diverse media vertelden. Die lieten verstaan dat Schumacher nog steeds aan het vechten is en zeer langzaam vooruitgang boekt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België