logo
 

“Ik heb nooit aan Max Verstappen getwijfeld”

02 juni 2016 — Aan het woord is Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing. Horner heeft altijd in Max Verstappen geloofd, zelfs op zeer jonge leeftijd.


Max Verstappen maakte na iets meer dan een seizoen in de Formule 1 al promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Nederlander imponeerde door meteen zijn eerste overwinning in de Formule 1 te behalen terwijl hij voor Red Bull Racing zijn debuut maakte.

Het sprookje van Verstappen kende echter jaren daarvoor zijn oorsprong al, toen Red Bull de Nederlander opvolgde en uiteindelijk onder contract legde.

“Ik weet nog heel goed dat we het over Max hadden in 2014, tijdens de Duitse Grand Prix,” aldus Christian Horner tijdens een interview met ‘GPUpdate’. “Tijdens een etentje kwam het idee om hem, terwijl hij toen pas zestien jaar was, in de Toro Rosso te gaan zetten. Sindsdien heeft hij alle verwachtingen waargemaakt en overtroffen. Hij is een zeer getalenteerde jonge man en slaagt erin om beide benen op de grond te houden. Zijn potentieel is enorm.”

Christian Horner en Helmut Marko waren er al snel van overtuigd dat Max Verstappen een groot talent is en dat bewees Verstappen ook tijdens zijn eerste seizoen bij Toro Rosso. Vervolgens was het Marko die voorstelde om Verstappen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull te laten maken. Horner twijfelde niet, iets dat hij bij Verstappen nooit gedaan heeft

“Nee,” antwoordt Horner op de vraag of hij nooit getwijfeld heeft over Verstappen. “En na hem vorig jaar van dichtbij aan het werk te hebben gezien bij Toro Rosso, toen duidelijk was dat hij één van de meest spectaculaire aspecten van het seizoen 2015 was, werd voor ons helder dat het de juiste keuze was om de coureurs om te draaien. Toen Dr. Marko me na de Grand Prix van Rusland opbelde met dat idee wist ik na een bedenktijd van vijf minuten dat het volkomen logisch was.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België