logo
 

“Ik kan niet wachten”

11 september 2013 — Ferrari kondigde vandaag officieel de terugkeer van Kimi Raikkonen aan. De Fin is alvast laaiend enthousiast. image

Het is iets wat we niet gewend zijn van Raikkonen, maar hij verklaarde vandaag enorm gelukkig te zijn met de nieuwe overeenkomst tussen hem en Ferrari. De Scuderia bracht de grootste successen voor Raikkonen tot nog toe, met een wereldtitel in 2007 als hoogtepunt. Raikkonen gaat volgend seizoen een droomduo vormen met Fernando Alonso.

“Ik ben enorm gelukkig om terug te kunnen keren naar Maranello, waar ik vroeger al drie fantastische jaren beleefde. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan mijn periode met Ferrari, die me in al die jaren bijgebleven zijn. Bovenaan staat natuurlijk met voorsprong de wereldtitel die ik in 2007 behaalde. Dat was echt onvergetelijk.” verklaarde Raikkonen.

De Fin kijkt vol ongeduld uit naar volgend seizoen, waar hij gaat samenwerken met Fernando Alonso, die bij Raikkonen zeer hoog aangeschreven staat.

“Ik kan niet wachten om terug met een ‘Prancing Horse’ te rijden, en mezelf terug tussen de mensen te begeven waar ik zo dichtbij stond. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Fernando. Hij is een fantastische rijder, en samen met hem wil ik het team het succes schenken die het verdient.”

Ook Ferrari-teambaas Stefano Domenicali merkt de prestatiedrang bij de “Iceman”. “Ik zie dat hij gelukkig is om bij ons terug te keren. Ook de toewijding om zijn job zo goed als mogelijk uit te voeren is opmerkelijk.”

Ondertussen heette Fernando Alonso zijn nieuwe teamgenoot ook al welkom. “Ik wil hem van harte verwelkomen. Volgend jaar zullen we samen een enorme uitdaging aangaan.” waarmee de Spanjaard doelt op de nieuwe reglementen.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: Fernando AlonsoKimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België