logo
 

“Ik kan Schumacher niet tot zijn exit dwingen”

17 augustus 2011 — BBC-presentator David Coulthard beweerde onlangs dat Paul di Resta in aanmerking komt voor het zitje van Michael Schumacher bij het Duitse Mercedes. Coulthard is er inmiddels wel achtergekomen dat niet hij het exacte tijdstip kan bepalen.

image

We hoeven ons absoluut niet van de domme te houden. Paul di Resta heeft de afgelopen tijd enorm veel moeite gedaan om bij Mercedes in een goed daglicht te staan. Momenteel is Paul di Resta actief voor Force India dat over motoren beschikt van Mercedes. Hij presteert momenteel dan ook meer dan naar behoren.

di Resta en Mercedes kwamen ook al met elkaar in contact binnen de DTM. Een Britse rijder die zijn toekomst in Duitsland gaat zoeken, het is een keuze die Coulthard pas maakte na zijn carrière in de F1. Niet enkel Coulthard trouwens ...

Wel is het Coulthard die niet lang geleden op de vingers werd getikt door BBC. Meerdere klachten kwamen er via mail binnen. De Schot moest in de toekomst zijn woorden maar beter wikken en wegen. Exact één week later zagen we Coulthard samen met Michael Schumacher in een golfkarretje over het circuit van Canada rijden. Lachend en tierend! De rechtzetting op alle kritiek die Coulthard dit seizoen uitte.

Waarom? Dat maakt hij dan nog op domme wijze zelf duidelijk. Ondertussen zal hij er achtergekomen zijn dat hij niet in staat is Michael Schumacher uit de sport te verdrijven. Een wereld van verschil tussen kampioenen en rijders zonder titel. Aan de fans om erover te oordelen ...

“Het is zeker en vast niet zo dat ik Michael tot de exit wil dwingen. Maar indien hij komend seizoen, of het daaropvolgende seizoen, wil stoppen denk ik dat Paul di Resta in aanmerking komt voor zijn zitje. De samenwerking tussen Paul en Mercedes verloopt bijzonder goed. Di Resta zal beslissingen moeten nemen. Uiteraard in zijn eigen voordeel”, zo herhaalde Coulthard wat we in principe vorig seizoen al wisten.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherPaul di RestaRacing Point F1Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië