logo
 

“Ik ken het circuit van de GP van India grotendeels al”

24 oktober 2011 — "Toch voor 85 procent", zegt Mark Webber. Maar waaraan heeft de Australiër dat te danken ondanks het feit dat hij de eerste meters op het circuit nog moet rijden?

Wel, aan de simulator van Red Bull. Webber reed al heel wat rondjes op het virtueel circuit dat in de Red Bull-simulator opgeladen zit. Dat werk in de simulator geeft de rijders en teams alvast een goed idee over hoe ze met hun setup aan de slag moeten gaan, maar uiteraard is dat nog niet echt hetzelfde als rijden op het echte circuit.

“We hebben heel wat goed werk verricht in de simulator,” aldus Webber. “Maar op het vlak van de kerbs en allerlei andere kleine zaken, dat zal pas echt tot zijn recht komen wanneer we op het circuit rijden. We begrijpen momenteel dan ook voor zo’n 85 procent hoe het circuit eruit ziet en zal aanvoelen. Het is altijd leuk om op een nieuw circuit te rijden.”

Voor Webber liggen de verwachtingen alvast hoog. Red Bull verwacht van hem minstens een overwinning tijdens de laatste drie races van het seizoen. Die overwinning moet er mee voor zorgen dat Webber tweede wordt in de wk-stand en Red Bull wil hem in die strijd maar al te graag ten volle ondersteunen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België