logo
 

“Ik kon nergens naartoe”

06 april 2014 — Pastor Maldonado probeert de verantwoordelijkheid voor de crash van Esteban Gutierrez van zich af te schuiven. image

Toen de Venezolaan de pitstraat uit kwam gereden, kwam Esteban Gutierrez net voorbij. Maldonado weigerde echter te remmen, en knalde Gutierrez van de baan. De Mexicaan ging bij de aanrijding zelfs over de kop, maar Maldonado probeert de schuld voor een deel van zich af te schuiven.

“Onze strategie van twee pitstops werkte goed, tot de aanrijding. We zullen alles nog eens moeten herbekijken, want het leek voor mij alsof Esteban van zijn rijlijn afweek bij het ingaan van de eerste bocht. Hij miste misschien zijn rempunt, ik weet het niet, maar ik bevond me al in de bocht en kon geen kant uit. Het is moeilijk te begrijpen, ik kwam uit de pits met koude banden maar ik denk dat hij gewoon veel pech had. Het is wel goed dat hij meteen uit de auto kroop.” verklaart Maldonado.

De Venezolaan kreeg nog een stop-and-go tijdens de slotfase van de race, waardoor hij op de veertiende plaats eindigde. Daar bleef het echter niet bij, want de FIA schreef meteen drie strafpunten op de rekening van Maldonado, plus een gridstraf van vijf plaatsen voor de race in China.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België