“Ik maak me geen zorgen over de GP van Bahrein”

05 april 2013 — De GP van Bahrein was de voorbije jaren meermaals het platform via welke demonstranten opriepen voor betere mensenrechten in Bahrein. Bernie Ecclestone maakt zich in tegenstelling tot de voorbije jaren geen zorgen.

image
De GP van Bahrein werd in 2011 geannuleerd omdat er hevige protesten waren en de veiligheid van de teams en haar medewerkers niet gegarandeerd konden worden. Ook in 2012 scheelde het niet veel of de race was niet doorgegaan. Uiteindelijk ging die editie wel door onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen.

Voor 2013 verwacht Bernie Ecclestone geen hevige protesten tijdens het raceweekend. Volgens Bernie Ecclestone is de situatie in de golfstaat verbeterd.

“Ik heb geen negatieve berichten vernomen van iemand daar,” zei Bernie Ecclestone tegenover Reuters. “Iemand die daar woont kwam zelfs naar mij en zei dat alles daar normaal is.”

Voor het eerst sinds de zomer van 2011 zijn de regering en oppositie constructieve gesprekken gestart. Dat moet de stabiliteit in Bahrein verbeteren.

“Ik denk dat beide partijen nu aan het praten zijn. Ik denk dan ook niet dat ze die onderhandelingen en gesprekken wensen te verstoren door protesten te voeren. Het heeft hen vorig jaar niet geholpen, dus als ze een beetje gezond verstand hebben dan gaan ze verder in dialoog met elkaar,” besluit Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België