“Ik maak me zorgen over de banden”

19 juli 2014 — De rijders maken zich zorgen over de banden in Hockenheim. Gezien de erg hoge temperaturen zal de GP van Duitsland volgens de Lewis Hamilton tot dusver de moeilijkste race zijn op het vlak van bandenmanagement.

image
Pirelli kreeg dit seizoen al enkele keren kritiek omdat het te conservatief was in de keuze van haar bandencompounds. De bandencompounds zijn dit seizoen sowieso harder dan vorig jaar en de Italiaanse bandenleverancier opteerde nog niet vaak voor de supersoft-variant.

Dat deed het nu dus wel voor de GP van Duitsland maar ook nu is het opnieuw niet goed. Het is momenteel broeierig heet op de Hockenheimring en dat resulteerde gisteren in een erg hoge circuittemperatuur van zo’n 58 °C, de hoogste van dit seizoen. Uiteraard zorgen die omstandigheden dan ook voor extra bandenslijtage.

Lewis Hamilton maakt zich dan ook zorgen, want bandenmanagement wordt echt een grote uitdaging in deze omstandigheden, al wordt er voor zondag wel regen voorspeld.

“De temperatuur is zo hoog dat het moeilijk is voor de banden,” zei Hamilton na afloop van de oefensessies. “Het is erg moeilijk om ze onder controle te houden. Het zal waarschijnlijk één van de moeilijkste races zijn op het vlak van bandenmanagement.”

Ook teamgenoot Nico Rosberg is het daar mee eens.

“Op het vlak van de banden is het moeilijk want er is veel bandendegradatie,” aldus Rosberg. “Ze zijn erg zacht, zeker voor dit circuit en deze temperaturen. De koudere temperaturen op zondag zouden ons dan ook kunnen helpen.”

Ook heel wat andere rijders klagen over de hitte en de daarbij gepaard gaande bandenslijtage.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België