“Ik maak me zorgen over gevolgen van ‘triple headers’ voor F1-personeel”

22 november 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is langs de ene kant blij met een uitbreiding van de F1-kalender, maar aan de andere kant maakt hij zich zorgen over de gevolgen voor het F1-personeel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Dit jaar hadden we tijdens een door het coronavirus sterk hertekende F1-kalender een triple header en ook volgend jaar staan er twee ‘triple headers’ gepland: Spa, Zandvoort en Monza vinden na de zomerpauze plaats en daarna staat er met Sochi, Singapore en Suzuka meteen nog eens een triple header gepland.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zit na de bekendmaking van een erg lange en intense ‘voorlopige’ F1-kalender 2021 met gemengde gevoelens.

“De teams profiteren ervan doordat er bij een uitgebreide kalender meer verdiensten en inkomsten zijn,” aldus Wolff. ‘Op dat vlak steunen we uiteraard dat de Formule 1 wil groeien.”

“Langs de andere kant eisen de triple headers een enorme tol van het personeel.”

“Er is een Aziatische triple header wat betekent dat ze drie weken van thuis weg zijn en dat is zeker en vast niet geweldig.”

“Je mag niet vergeten dat de mensen die de garages opstellen en afbreken degene zijn die het hardste werken, net als de mecaniciens ook ‘s nachts moeten werken wanneer er iets fout gaat.”

Volgens Toto Wolff moet de Formule 1 bekijken of het in de toekomst niet anders kan.

“Je moet je afvragen hoe lang dit leefbaar is, of je een ander systeem moet hanteren met bijvoorbeeld een tweede team mensen voor de zwaarste taken. Het is iets dat we momenteel bekijken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België