“Ik pushte iedereen om terug de nieuwe Honda-motor te krijgen”

16 juni 2018 — Pierre Gasly heeft tijdens het raceweekend in Canada zelf gepusht bij Toro Rosso en Honda om opnieuw de verbeterde Honda-motor in zijn wagen te krijgen.

Difficult qualifying with the old engine, we will change to a new one for the race, means we will have a penalty and will start last. Let’s fight back today, should be exciting ߤܰߏ¼

Een bericht gedeeld door Pierre Gasly ߇˰߇· (@pierregasly) op

Gasly kreeg voor het raceweekend in Canada de nieuwe verbeterde Honda-motor in zijn wagen ingebouwd. Voorafgaand aan de kwalificatie werd echter een probleem vastgesteld waardoor de oude motor in de Toro Rosso van de Fransman werd geplaatst.

Het verschil in prestaties was echter in die mate dat Gasly er zelfs niet in slaagde om het tweede deel van de kwalificatie te halen. Daarop werd uiteindelijk besloten om opnieuw een nieuwe Honda-motor in te bouwen, al kwam dat er alleen maar omdat Pierre Gasly zelf enorm hard pushte voor een nieuwe motor.

“Ik zei, ‘Oké, ik wil de nieuwe motor in de wagen’,” aldus Gasly. “Anders zal het te moeilijk zijn om te racen en het is beter om hier de gridpenalty te incasseren.”

“We hebben meer kansen om in de punten te finishen en ook voor de race in Frankrijk is het beter omdat we dan niet ver achteraan moeten starten.”

Gasly stapte zelf naar teambaas Franz Tost, hoofd race engineer Jonathan Eddolls, en Toyoharu Tanabe, de technisch directeur bij Honda, gestapt zijn om hen te overtuigen van het vervangen van zijn motor.

“Ik heb iedereen gepusht. Ik pushte bij Franz, ik pushte bij Jonathan, ik pushte bij Tanabe-san, ik pushte bij iedereen,” besloot Gasly.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaPierre GaslyToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België