“Ik rij nog liever GP3 dan reserverijder in de F1 te zijn”

22 oktober 2015 — De racezitjes in de Formule 1 zijn beperkt en uiteindelijk zullen er opnieuw enkele racepiloten teleurgesteld zijn wanneer ze naast een racezitje grijpen. Sommigen zullen reserve- of testrijder worden, maar dat ziet Roberto Merhi niet zitten.


Merhi mocht samen met Will Stevens aan het seizoen beginnen bij het Manor F1 team. Met nog zeven races te gaan kondigde het team echter aan dat Alexander Rossi tijdens vijf van de zeven resterende races het stuur van Merhi zou overnemen.

Het voorbije raceweekend in Sochi mocht Merhi opnieuw racen voor Manor, en dat zal ook het geval zijn tijdens de laatste race van het seizoen, maar goed ziet het er niet uit voor de Spanjaard. Manor liet reeds weten dat alle racepiloten van het team kans maken op een racezitje voor volgend seizoen, maar veel hoop op een racezitje moet Merhi waarschijnlijk niet koesteren.

Merhi zelf lijkt dat ook te beseffen al blijft hij natuurlijk hopen. De Spanjaard wil echter alleen maar in de F1 aanwezig blijven indien hij mag racen, met een rol van reserverijder kan hij zich niet verzoenen.

“Voor mij is het echt saai om naar een circuit te gaan en niet te kunnen racen,” aldus Merhi tegenover Autosport. “Een rol als derde rijder is niet waar ik naar op zoek ben. Ik haat het echt om naar een circuit te gaan en niet te kunnen rijden.”

“Ik zou liever in de GP3 rijden dan derde rijder te zijn in de Formule 1 en niet te racen. Racen is zoveel leuker, je rijdt ten minste”, besluit Merhi.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België