“Ik sluit niet uit dat de Formule 1 Mercedes bevoordeelt”

13 juni 2019 — Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zinspeelt dat Mercedes wel eens door de Formule 1 bevoordeeld zou kunnen worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Dr. Helmut Marko meent dat het opvallend is dat uitgerekend Mercedes dit seizoen optimaal weet te presteren, daar waar al de overige teams problemen ondervinden met hun banden.

“Laat het ons zo stellen: het is opvallend dat de reglementswijzigingen en beslissingen die de voorbije periode genomen werden goed waren voor Mercedes,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘Auto Bild’.

“Pirelli heeft bijvoorbeeld het loopvlak van de banden voor 2019 veranderd zodat ze niet zouden oververhitten. Vorig jaar ondervond alleen Mercedes daarmee problemen.”

“Plots is Mercedes in 2019 het enige team dat de temperatuur van haar banden in het juiste temperatuurvenster krijgt. Al de andere teams slagen daar niet in.”

Nog iets opvallend volgens Marko is dat Mercedes de enige renstal is die een wagen ontwikkelde die meer downforce heeft.

“Het is grappig,” zegt Marko ironisch. “We kregen allemaal de kans om te reageren maar al de wagens werden ontworpen voor minder downforce.”

“Alleen Mercedes heeft een wagen gebouwd met veel downforce en tractie. Achteraf bekeken is dat exact wat nodig is om het meeste uit de nieuwe banden te krijgen.”

Marko zinspeelt dus dat de Formule 1 Mercedes zou bevoordelen, hij weigert alvast te ontkennen dat zoiets zou gebeuren.

“Ik kan niet bewijzen dat Mercedes vroeger de data ter beschikking heeft gekregen, maar ik kan het ook niet uitsluiten,” aldus Marko.

“Wij bij Red Bull kijken zeer nauw naar de toekomstige ontwikkeling van de FOrmule 1 en er zullen ook gesprekken met Pirelli plaatsvinden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België