logo
 

“Ik vertrouw mijn team, ik vertrouw mezelf”

16 november 2012 — Dat is een uitspraak die alleen maar van Fernando Alonso kan zijn ...

image
De Spanjaard staat momenteel 10 punten achter op Sebastian Vettel. Na de diskwalificatie na de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi hadden Alonso en Ferrari ongetwijfeld verwacht dat die kloof minder groot zou geweest zijn. Vettel kon dankzij een compleet omgebouwde Red Bull RB8 een ideale inhaalrace rijden en kon de schade beperken tot drie punten.

Je zou verwachten dat Alonso een mentale opdoffer van formaat incasseerde, ook al liep hij drie punten in op de Duitser, maar niets is minder waar. Kort na de podiumceremonie keek Alonso al met veel vastberadenheid uit naar de eerste F1-race in Austin.

Want in Austin, Texas, zal het dit weekend moeten gebeuren. De Red Bull RB8 van Vettel bij voorkeur achter zich houden om zijn kansen op de titel gaaf te houden. En dat Alonso nog steeds in die titel gelooft mag duidelijk zijn.

“Ik vertrouw mijn team, ik vertrouw mezelf en ik denk dat we eerlijk tegenover onszelf zijn,” zei Alonso “We weten dat we niet het snelste pakket hebben en we kwalificeren ons gemiddeld op de zesde of zevende plaats. De kwalificatie is dan ook niet ons sterkste punt. Het is ons sterke punt om op zondag meer punten te behalen dan de anderen en ik ben er zeker van dat we dat de komende twee races gaan doen.”

Alonso beseft ook dat een race op een nieuw circuit zoals dat van Austin voor Ferrari en de Spanjaard geen cadeau is.

“Ik denk dat het geen voordeel is om op een nieuw circuit te rijden. Ik denk echter wel dat de meeste teams zich snel zullen aanpassen tijdens de eerste oefensessie. We hebben allemaal simulatoren die ons helpen bij de voorbereiding dus op dat vlak hebben we allemaal een gelijkaardige voorbereiding gekend,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België