“Ik verwacht geen vooruitgang voor McLaren-Honda in Bahrein”

17 april 2015 — Jenson Button verwacht niet dat McLaren-Honda een serieuze stap vooruit zal zetten in Bahrein.


Honda gaat het vermogen van haar motor voor de GP van Bahrein nochtans opvoeren, maar dat overtuigt de McLaren-piloot er dus niet van om te geloven in veel betere prestaties.

In Maleisië zette McLaren-Honda een serieuze stap vooruit, terwijl in China de performantie opnieuw wat minder goed was omwille van de koudere temperaturen. In Bahrein is het opnieuw een heel stuk warmer, maar echt betere prestaties moeten we dus niet verwachten van McLaren-Honda.

Volgens Button vraagt Bahrein erg veel van de motor, waardoor het moeilijk zal worden om te pushen.

“Het was een serieuze prestatie van Honda om in China met beide wagens aan de finish te komen,” zei Button gisteren in Bahrein. “We pushen de motor overduidelijk veel meer dan in Bahrein, dus dat is erg positief.”

“Ik denk echter niet dat je hier een serieuze stap vooruit zal zien op het vlak van pure kracht. Het is voor iedereen een erg moeilijke race omwille van de lange rechte stukken, de hitte maar vooral ook de wind die erg veel zand op het circuit blaast.”

“Dat is iets waarvoor iedere motorfabrikant moet opletten,” besluit Button.

Bij McLaren-Honda verwachten ze dan ook vooral beterschap en een serieuze stap vooruit tijdens de GP van Spanje, wanneer Honda een nieuwe specificatie van haar motor introduceert.

“De grotere en interessantere stap vooruit verwachten we te maken wanneer we terugkeren naar Europa. Ik denk dat je in Barcelona een serieuze stap vooruit zal zien,” besluit de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België