“Ik vrees dat Hamilton de F1 in 2017 volledig zal domineren”

15 december 2016 — F1-baas Bernie Ecclestone heeft laten weten dat hij vreest dat Hamilton volgend jaar de Formule 1 volledig zal domineren.


Wie wordt de teamgenoot van Lewis Hamilton komend seizoen? En zal Mercedes voor het vierde jaar op rij de Formule 1 domineren? Het zijn de twee belangrijkste vragen die de F1 momenteel bezig houden.

Van beide vragen zal immers afhangen of het seizoen 2017 een aangenaam kijkstuk wordt of niet. Ook F1-baas Bernie Ecclestone beseft dit maar al te goed.

“Ik denk dat niemand tickets wil kopen, of de tv aanzet, voor een race waarbij Lewis na de start meteen wegrijdt en aan de horizon verdwijnt,” zei Ecclestone tegenover ‘Sky Sports News’. “Als hij dan ook nog eens de rest van het rijdersveld op enkele ronden zet dan is dat ook voor Lewis zelf slecht nieuws. Hij wil immers fair winnen en iemand anders verslaan.”

“Ik hoop uiteraard dat ik het volledig mis heb. Ik hoop dat er iemand in de tweede wagen naast hem komt te zitten die hem kan opjagen en in de fout kan dwingen. Zelf denk ik echter niet dat het zal gebeuren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België