“Ik vreesde dat de GP van India niet kon doorgaan”

23 oktober 2011 — Deze uitspraak komt van niemand minder dan Bernie Ecclestone ...

Ecclestone vreesde immers dat de race in India niet kon doorgaan nadat hij beelden zag van hoe het circuit er luttele weken geleden bij lag. Uiteindelijk is alles echter in orde gekomen en zal de allereerste GP van India volgende week doorgaan op 30 oktober.

“Ik was twee weken geleden erg pessimistisch,” zei Ecclestone tegenover de Guardian. “Ik kreeg foto’s toegestuurd en ik dacht: mijn God, dat gaan ze nooit op tijd klaar krijgen.”

Zowel Bernie Ecclestone, alsook heel wat andere officials vreesden maanden aan een stuk dat de deadline niet gehaald zou worden, maar uiteindelijk geraakt alles nu toch op tijd klaar.

“Wat ze sindsdien voor elkaar hebben gekregen is fantastisch, ik heb nieuwe beelden ondertussen gezien. De mensen daar maken zich vaak zorgen of ze wel goed werk verrichten en ze zijn erg gepassioneerd door de sport.”

Volgens Bernie Ecclestone staan we trouwens voor drie erg spannende races nu de titelstrijd definitief beslist is.

“Ik kijk echt uit naar de race van komende zondag. In India, maar ook in Abu Dhabi en Brazilië zal het race veel scherper op de snee zijn dan dat we de rest van het seizoen gezien hebben. De rijders maakten zich omwille van het kampioenschap steeds zorgen dat ze tweede, derde of vierde moesten finishen. De schrik zat erin om niet uit de boot te vallen. Nu maakt het allemaal niets mee ruit. Nu racen ze echt voor de overwinning.”

Er wacht ons volgens Bernie Ecclestone dus nog een mooi slot van het seizoen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België