“Ik was voorbereid op mijn vertrek bij Caterham”

17 februari 2012 — Hoewel zijn zitje zeker leek voor 2012, werd Jarno Trulli vandaag alsnog aan de kant geschoven bij Caterham. De Italiaan had zijn vertrek echter al langer zien aankomen.

In een uitgebreid interview heeft Jarno Trulli gezegd dat hij voorbereid was op een eventueel vertrek bij Caterham, ondanks de zekerheden die hij gekregen had over het behoud van zijn racezitje in het komende seizoen.

Hoewel de Italiaan teleurgesteld was toen hij vernam dat Vitaly Petrov zijn plaats zou innemen, probeert hij de goede kant van de beslissing te zien en hoopt hij dat Petrov tot de stabiele toekomst van het team kan bijdragen.

“Ik was voorbereid op een mogelijke breuk met Caterham. Door de moeilijke economische situatie is het logisch dat het team op zoek gaat naar kapitaalkrachtige rijders”, aldus Trulli.

“Kleinere teams hebben het geld nu eenmaal extra hard nodig en ik hoop dan ook dat de bijdrage van Petrov ervoor kan zorgen dat iedereen die voor Caterham werkt een betere toekomst voor zich heeft.”

Trulli was dan weer een stuk kritischer over het feit dat het de eerste keer zal zijn sinds 1970 dat er geen Italiaan aan de start van een grand prix staat. Volgens hem krijgen talenten in Italië weinig tot geen ondersteuning.

“Formule 1 zonder Italiaanse coureurs is eigenlijk een schande. Het een probleem dat al enkele jaren aansleept en waartegen nog steeds niet is ondernomen. Er zijn talenten in Italië, maar er bestaat geen systeem dat deze jongeren steunt, waardoor ze ook geen toekomst hebben.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België