logo
 

“Ik wil graag de geheimen van Alonso leren kennen”

12 februari 2015 — Jenson Button en Fernando Alonso vormen het rijdersduo bij McLaren-Honda en vooral de Brit kan blijkbaar niet wachten om de 'geheimen' van de Spanjaard te ontdekken.


McLaren-Honda opteerde voor de ervaring van Jenson Button om de overstap van de Mercedes-motor naar de krachtbron van Honda vlot te laten verlopen. De Brit kreeg met Fernando Alonso een tweevoudig wereldkampioen naast hem.

Twee voormalig wereldkampioenen dus bij McLaren-Honda en die kunnen nog steeds iets van elkaar leren. Vooral Jenson Button wil de sterke en zwakke punten van Alonso vlug leren kennen.

“Ik denk dat iedere rijder een competitieve teamgenoot wil,” zei Jenson Button. “Je beschikt over hetzelfde materiaal en het is steeds interessant om te zien wat de andere rijder in dezelfde wagen kan. We rijden allemaal op een verschillende manier en hebben allemaal onze positieve kanten en onze zwakkere kanten.”

“Het is altijd interessant om iemand zijn sterke en zwakke kanten te leren kennen, en om met iemand te werken die zoveel ervaring heeft. Fernando is een tweevoudig wereldkampioen en is al bijna even lang actief in de Formule 1 als mij. Hij reed net als mij voor verschillende teams. Doorheen je carrière leer je allerlei zaken en pik je dingen mee. Dat is allemaal belangrijke informatie, zeker wanneer je met een nieuwe power unit in de wagen aan de slag gaat en een nieuwe samenwerking start.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België