logo
 

“Ik wil het racezitje van Kimi Raikkonen inpikken”

11 januari 2015 — Jean-Eric Vergne kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Ferrari, al reiken zijn ambities duidelijk verder dan in de simulator van Ferrari te zitten.


Vergne is best tevreden met zijn rol van testpiloot in de simulator. Daar kan hij immers waardevol werk verrichten en bijkomende ervaring opdoen. Vervolgens zou hij graag Kimi Raikkonen opvolgen bij de Italiaanse renstal.

“Eerlijk gezegd test ik liever in de simulator dan dat ik derde rijder zou zijn, dan doe ik immers nog iets zinvol,” zei Vergne tegenover La Gazzetta dello Sport. “Vandaag de dag bestaat de rol van de derde rijder er vooral in om aanwezig te zijn op het racecircuit zonder dat hij iets bijzonder doet. Het team niet kunnen helpen zou erg frustrerend zijn. Mijn taak is dan ook erg belangrijk voor het team.”

Jean-Eric Vergne is naar eigen zeggen ook niet al te teleurgesteld door het feit dat Red Bull hem na enkele jaren bij Toro Rosso aan de kant schoof voor Carlos Sainz Jr. en Max Vertappen. Bij Ferrari wacht hem immers een erg mooie nieuwe uitdaging die hem een kans biedt tegen het einde van 2015.

Er wordt immers gesuggereerd dat Raikkonen het eind dit jaar voor bekeken zou houden. Vergne zou dan ook maar al te graag het racezitje van de Fin eind dit seizoen inpikken.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan bij Toro Rosso en ik heb dan ook geen spijt,” aldus de Fransman. “Nu ben ik echter bij Ferrari, waar ook een mooie opportuniteit op me wacht.”

“Wanneer je geen races kan rijden dit jaar dan is wat ik nu heb veel beter dan rijden zoals bij Caterham en Marussia en telkens achteraan terug te vinden zijn,” besluit Vergne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België