logo
 

“Ik wil meer crashes en opgaves in de F1 zien”

11 januari 2017 — Jackie Stewart vond het voorbije F1-seizoen bijzonder saai. De drievoudige wereldkampioen vindt dat er te weinig persoonlijkheden in het wereldje zitten. Enige uitzondering: Max Verstappen.


“Lewis Hamilton is wel een soort van moderne held. En Kimi Raikkonen is populair. Dat laatste verwondert me wel, want hij zegt nooit iets. Misschien is het juist daarom”, begint Stewart.

Maar de F1 heeft vooral nood aan iemand die tegen de schenen schopt. Een rol die Max Verstappen het afgelopen jaar veelvuldig opnam.

“De jonge Nederlander is daarom het enige lichtpuntje van afgelopen seizoen”, beweert de Schot. “Hij doet me denken aan de jonge Mario Andretti of Jochen Rindt. Jongens die al bij hun debuut de knuppel in het hoenderhok durfden gooien.”

Is dat dan hetgene wat de Formule 1 nodig heeft?

“Niet alleen”, zegt Stewart. “Ik mis incidenten, opgaves en accidenten. Dat zorgt pas voor opwinding.”

“Begrijp me niet verkeerd. Niemand wil een rijder zien verongelukken, maar je wil wel spanning voelen, alsof de situatie elk moment nog kan veranderen. In mijn tijd was dat het geval, maar helaas hebben veel van mijn rivalen daar wel de hoogste prijs voor moeten betalen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië