logo
 

“Ik wil ooit met Max Verstappen om de wereldtitel strijden”

08 september 2016 — Carlos Sainz is niet langer de teamgenoot van Max Verstappen. De constante vergelijking tussen hemzelf en Verstappen is weggevallen, al droomt de Spanjaard wel van een titelgevecht met Verstappen.


Carlos Sainz Jr. is bij Toro Rosso aan een goed seizoen bezig. De Spanjaard staat momenteel samen met landgenoot Fernando Alonso op een gedeelde elfde plaats in het rijderskampioenschap. Dat er momenteel dertig wk-punten achter Sainz zijn naam staan heeft de Spanjaard aan heel wat regelmaat te danken.

Samen met Max Verstappen vormde hij begin dit seizoen opnieuw het rijdersduo bij Toro Rosso. Algemeen werd verwacht dat Red Bull tegen eind dit seizoen Sainz of Verstappen zou laten promoveren van Toro Rosso naar Red Bull. Het werd uiteindelijk Verstappen die zelfs begin mei al de overstap naar Red Bull mocht maken. Verstappen won bovendien in Spanje meteen zijn eerste race voor Red Bull.

Toch heeft Sainz ook Red Bull kunnen overtuigen want hij kreeg al snel een nieuw contract bij Toro Rosso voor volgend seizoen. Met die blijk van vertrouwen is Sainz zeer tevreden want vorig jaar twijfelden er nog veel aan hem..

“Het is een opluchting, natuurlijk. Het is ook prettig dat je jezelf kan bewijzen tegenover Red Bull en Toro Rosso. Ze wisten dat ik het kon, maar nu heb ik dat ook laten zien,” zegt Sainz in een interview met ‘GPUpdate’. “Dat ik zo vroeg in dit seizoen vervolgens een nieuw contract voor 2017 gekregen heb, toont aan dat ze in me geloven. Daar ben ik heel blij mee en ik heb niets te klagen over de eerste helft van dit seizoen.”

Met Kvyat als teamgenoot is het momenteel voor Sainz natuurlijk anders werken bij Toro Rosso. Verstappen en Sainz waren erg aan elkaar gewaagd en werden door iedereen ook constant met elkaar vergeleken. Vandaag de dag gebeurt dat veel minder met Kvyatt. Toch kijkt Sainz tegelijkertijd ook reikhalzend uit naar een eventuele nieuwe strijd met Verstappen.

“We waren een goed duo, denk ik. Als teamgenoten hebben we op een hoog niveau gepresteerd, we waren aan elkaar gewaagd. We zaten eigenlijk altijd binnen een tiende van elkaar. Ik genoot daarvan, van die onderlinge competitie. Nu is de situatie natuurlijk wat anders, maar ik hoop dat ik ooit op dezelfde manier met Max kan vechten om het wereldkampioenschap.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België