“Ik wist niet dat ik zo veel tijd verloor tijdens de pitstops”

23 juni 2014 — Lewis Hamilton raakt stilaan gefrustreerd over het feit dat hij steeds tijd verliest ten opzichte van Nico Rosberg tijdens de pitstops. image

“Ik wist niet dat ik zo veel tijd verloor tijdens de pitstops.” reageert Hamilton na afloop van de race. “Het voelde inderdaad niet al te snel aan. Natuurlijk is het frustrerend dat je zo veel tijd verliest, want je probeert alles om hier of daar een tiende te winnen. Als je dan een hoop tijd verliest in de pits, dan wordt het natuurlijk moeilijk.”

“Ik zal eens moeten luisteren naar hun feedback, om te zien wat ze te zeggen hebben over de pitstops. Het kan misschien zijn dat ik niet goed gepositioneerd sta, want op dat moment ben je gewoon aan het pushen. We hebben alvast geen enkele fout gemaakt dus laat ons vooral daarop terugkijken. Het is geweldig om zoveel dubbels te pakken dit seizoen, maar ik hoop toch van die problemen af te geraken.”

De Brit kwam opnieuw dicht bij de zege, en heeft dat mede aan de sterkte van zijn Mercedes te danken, maar vooral ook aan zichzelf. Dankzij een kanonstart kon Hamilton zich immers meteen voorin mengen. Vanaf dan was het enkel een kwestie van tijd vooraleer hij ook aan de Williams-rijders voorbij kon, om jacht te gaan maken op zijn teamgenoot Nico Rosberg.

De Duitser hield echter stand, en boekte zo zijn derde overwinning dit seizoen. De teller van Hamilton staat dit seizoen al op vier zeges, maar door zijn twee uitvalbeurten in Melbourne en Canada leidt Rosberg het rijdersklassement met 165 punten. Dat zijn er 29 meer dan Lewis Hamilton.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België