logo
 

Vettel: “Ik wist niets”

14 november 2010 — Sebastian Vettel is de jongste wereldkampioen ooit. In Abu Dhabi deed de Duitser wat hij moest doen: winnen. Fernando Alonso had pech met zijn pitstop en kwam vast te zitten achter Vitaly Petrov. De Spanjaard eindigde daardoor op een zevende plaats.

Naar eigen zeggen wist de Duitser niet dat hij wereldkampioen was. Tijdens de race meldde hij wel dat de radio niet naar behoren werkte. Toch konden de vreugde-uitingen wel feilloos worden overgebracht.

“Om eerlijk te zijn wist ik niets.” vertelt de kersverse wereldkampioen. “In de laatste 10 ronden vertelde mijn ingenieur Rocky hoe ik de wagen het best aan de finish kon brengen. Ik vroeg mij af waarom hij zo nerveus klonk.”

“Ik dacht dat we in een goede positie lagen en toen zij hij: “Het ziet er goed uit.”. Ik wist niet wat hij daarmee bedoelde. Ik concentreerde mij op mijn eigen prestatie en toen hoorde ik over de radio schreeuwen dat ik wereldkampioen was.”

“Ik ben sprakeloos.” verklaarde Vettel tijdens de persconferentie. “Ik weet niet wat je moet zeggen op zo’n moment. Ik ging gisteren naar bed en had de race in mijn hoofd en wat er kon gebeuren. Ik had wel een paar gedachten en een goed gevoel.”

Verder overliep Vettel zijn seizoen met tegenvallers als een reeks incidenten en mechanische defecten. De hoop verloor hij echter nooit. Voor het eerst in zijn carrière leidt de Duitser het wk en hij koos er het juiste moment voor uit.

“We hebben heel wat harde duels gezien in dit seizoen.” analyseert Vettel. “Ik weet niet hoeveel keer we van wk-leider zijn veranderd. Sommigen werden al vroeg afgeschreven, maar kwamen sterk terug, zoals Fernando (Alonso). Ook Lewis (Hamilton) kwam terug en leidde ons nog eens.”

“Ik kan een boek schrijven over alle races waar we een beter resultaat hadden kunnen behalen. Het was een zeer intens en moeilijk seizoen, fysiek, maar vooral mentaal. Je moest soms negeren wat anderen zeiden om je toe te leggen op jouw werk. Dat was mijn aanpak en blijkbaar was dat een goede, want het werkte.”

“Om een of andere reden heb ik nog geen gevoel dat ik wereldkampioen ben. Het zal wel tot mij doordringen voordat ik ga slapen en dat is waarschijnlijk nog voor de zon terug opkomt.”

image

image

image

image

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België