“Ik zal Vettel niet dwingen om bij Red Bull te blijven”

11 maart 2013 — Dietrich Mateschitz heeft laten weten dat hij Sebastian Vettel niet zal proberen overtuigen om te blijven als de kampioen eventueel zou overwegen om naar een ander team te stappen.

Sebastian Vettel is op het einde van vorig seizoen veel in het nieuws geweest omwille van geruchten dat de Duitser zou willen overstappen naar Ferrari. Hoewel Vettel deze geruchten steeds de kop indrukte, heeft Dietrich Mateschitz hierop toch gereageerd.

”We hebben het geluk dat we twee echt fantastische rijders hebben” begint hij. “Maar het zou gevoelloos zijn om Vettel in het team te houden door een simpel geldend contract. Als ik een F1-rijder was, dan zou ik toch graag bij Ferrari rijden” beweert hij. “Maar voorlopig zijn daar nog geen problemen over”.

Mateschitz verdedigt ook Mark Webber, “Hij toont zijn volledig potentieel in de races. Maar ook al is Webber in zijn beste vorm, dan heeft hij het nog moeilijk om naar het niveau van Vettel te stijgen” aldus de chef. Maar het team verzekert beide rijders dat ze dezelfde materialen, behandelingen en garanties krijgen.

geschreven door Michiel Maebe

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België