“Ik zou mijn geld inzetten op Vettel en niet op Hamilton”

06 juni 2017 — Sir Jackie Stewart is er nu al van overtuigd dat Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen wereldkampioen zal worden.


Als je aan Stewart zou vragen op wie hij zijn geld zou zetten, dan luidt het antwoord Vettel. De Duitser heeft momenteel een voorsprong van 25 punten op Hamilton. Ferrari en Mercedes zijn dit seizoen aan elkaar gewaagd en volgens Stewart zal Hamilton het dan ook verdomd moeilijk krijgen om de titelstrijd in zijn voordeel te doen keren.

“Sebastian heeft meer ervaring en is rustiger dan Lewis,” aldus Stewart. “Het zal voor Hamilton moeilijk worden om deze situatie om te keren want de honger om opnieuw succes te boeken is enorm groot bij Vettel.”

Hamilton krijgt geregeld kritiek voor zijn gedrag en uitlatingen. Ook Jackie Stewart was bijvoorbeeld niet te spreken toen Hamilton vorig jaar tijdens de laatste race van het seizoen teamorders negeerde. “Lewis kan soms echt een kleine ballerina zijn,” zei Stewart destijds.

Volgens sommigen is Vettel veel meer gefocust dan Hamilton, die vaak in het nieuws komt met zijn gedrag en uitspattingen naast de baan.

“Vettel is iemand die wat ontmoedigd wordt wanneer hij een slechte wagen heeft maar wanneer hij over een goede wagen beschikt dan is hij ongelooflijk,” aldus voormalig F1-piloot Marc Surer. “Vettel is, met zijn levensstijl en als familieman, ook stabieler dan Hamilton.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image