Imola heeft akkoord met Ecclestone voor GP van Italië vanaf 2017

18 juli 2016 — Het circuit van Imola heeft een akkoord getekend met Bernie Ecclestone om de GP van Italië te organiseren vanaf 2017. De plannen kunnen echter enkel doorgaan als de Italiaanse autoriteiten hun goedkeuring geven.


Het circuit van Imola heeft hun deel van de deal reeds getekend, maar Ecclestone moet nog wachten op de ACI (Automobile Club d’Italia) om de wissel met Monza officieel bekend te maken. Vertegenwoordigers van het circuit van Imola waren tijdens de GP van Groot-Brittannië aanwezig om te vergaderen met Ecclestone om concrete plannen te maken om op Imola een race te houden.

Een mogelijke scenario zou kunnen zijn dat ze in Italië, net zoals in Duitsland met de Hockenheimring en Nurnburgring, afwisselend racen in Monza en in Imola.

“Bernie weet dat we bereikbaar zijn”, zei Umberto Selvatico Estense (president van het circuit van Imola) tegenover Motorsport.com. “Hij stuurde ons een voorstel op dat we tekenden en terugstuurden naar hem. We zullen heel blij zijn om opnieuw een F1-race te hebben in Imola. Dat is juist ons doel.”

Estense zei verder dat er veel afhangt van Angelo Sticchi Damiani, de baas van de Automobile Club d’Italia. Hij beslist immers als Bernie Ecclestone ook zijn deel van de deal kan tekenen. Verder weet Estense te melden dat hij ook de steun heeft van de lokale regering om de race te organiseren.

“Ik denk dat we niet zo veel tijd hebben om te beslissen”, gaat Estense verder. “We gaan verder met het werk, ook zonder een antwoord van Sticchi Damiani. Volgens mij hebben we tot december de tijd.”

Daarnaast maakte Estense ook nog duidelijk dat het circuit er goed voor staat op financieel vlak. De werken staat in ieder geval niet stil op het circuit. “We denken dat we in Imola een groot succes kunnen hebben. We bouwen nieuwe faciliteiten. Er komt een nieuwe ruimte voor de pers en maken het project van Hermann Tilke af. Het medisch centrum wordt op dit moment ook vernieuwd. We doen veel.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België