logo
 

Imola stapt naar de rechter voor GP van Italië

21 juli 2016 — De Italiaanse autosportfederatie ACI weigert Imola te steunen om de GP van Italië te organiseren. Het circuit stapt nu naar de rechter.


Eerder deze week had Imola een akkoord gesloten met Bernie Ecclestone om de GP van Italië vanaf volgend seizoen opnieuw te organiseren. De enige voorwaarde die eraan vast hing was dat de Italiaanse autosportfederatie ACI daarmee zou instemmen. Dit is dus niet het geval.

De ACI weigert Imola te steunen. De overheid zal zonder instemming van de federatie meer dan waarschijnlijk het budget voor de organisatie van de GP niet overhandigen aan het circuit. Monza krijgt deze financiële steun echter wel. Imola gaat de ACI daarvoor voor de rechter slepen.

Umberto Selvatico Estense, de Formula Imola-president, zei al eerder dat de baas van de ACI, Angelo Sticchi Damiani, enkel bereid is om Monza te steunen.

“Of het door zal gaan in Imola ligt aan Sticchi Damiani. Het zal een politieke kwestie worden. Als hij er niet mee instemt zal er misschien in de nabije toekomst geen Italiaanse GP meer georganiseerd worden,” luidde het.

De bazen van het circuit in Imola hebben al laten weten dat het fout is van de ACI om hen niet de steun te geven die ze nodig hebben, dit doordat Imola een contract heeft met Ecclestone en niet Monza.

“Monza heeft hetzelfde voorstel van de F1 ontvangen als Imola. Zij sloegen het echter af.”

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België