“In 2011 kan Schumacher de titel behalen”

24 november 2010 — Voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi verklaarde onlangs dat men komend seizoen maar best rekening kan houden met de aanwezigheid van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Een etentje met Ross Brawn zou zeer overtuigend zijn geweest.

Bij Mercedes GP waagde technisch directeur Ross Brawn zich niet lang geleden aan een etentje met niemand minder dan Emerson Fittipaldi. Brawn sprak die avond over verschillende aspecten die in 2011 het verschil met de concurrentie kunnen maken. Fittipaldi lijkt duidelijk onder de indruk te zijn van de tipjes van de sluier die hij kreeg. Michael Schumacher zou de jongere talenten in 2011 alvast kunnen bedreigen in het kampioenschap.

“Ik verwacht dat hun nieuwe wagen meer aan de verwachtingen van Schumacher zal voldoen. Vooral aan zijn overstuur in bochten zal men extra aandacht schenken. Schumacher zal eveneens de banden naar zijn wens kunnen ontwikkelen. Met een beter uitgebalanceerde wagen zal hij komend seizoen een enorme kanshebber voor het kampioenschap worden. Hij kan kampioen worden. Tijdens het gesprek met Brawn merkte ik al snel dat hij met zijn gedachten al volop in 2011 zat. Indien Schumacher fysiek in orde is heeft hij mentaal niets te verliezen”, aldus Emerson Fittpaldi.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België