logo
 

In 2013 of 2014 F1-race in New York ?

19 april 2012 — Mogelijk zal er pas in 2014 een F1-race in New Jersey plaatsvinden. De F1-bolides zouden dan met een jaar vertraging voorbijscheuren met in de achtergrond de skyline van New York.

image

Dit jaar vindt er voor het eerst in jaren opnieuw een GP van de Verenigde Staten van Amerika plaats. Locatie daarvoor is Austin en het Circuit of the Americas. Maar de ambities van de Formule 1 zijn groter en Bernie Ecclestone wil graag zijn F1-bolides op het tv-scherm zien met in de achtergrond de skyline van New York.

Dat idee ontstond een tijd geleden maar lijkt er nu dan toch door te komen. Momenteel is men reeds volop bezig met de bouw van de gebouwen die dienst kunnen doen als pitlane. De race staat normaal gepland voor volgend jaar maar Bernie Ecclestone laat nu weten dat het kan zijn dat we pas in 2014 de skyline van New York en F1-bolides samen in één beeld zullen zien.

“Misschien zullen we de race in New York in 2013 houden. De hoofdvraag is wanneer we hem organiseren: 2013 of 2014 ?” zei Bernie Ecclestone.

De race in New York zou voor een langere periode georganiseerd worden, er is immers sprake van een contract van tien jaar. De officiële benaming van de race zou de GP van Amerika zijn, daar waar we dit seizoen dus een GP van de VS hebben.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België