logo
 

In 2014 nachtrace in Thailand?

27 september 2012 — Ook in Thailand dromen ze reeds geruime tijd van een eigen F1-race en men heeft opnieuw een stap in de goede richting gezet.

Een jaar geleden schreven we op F1journaal reeds dat Thailand droomde van een eigen F1-race (klik hier en lees het artikel). Een nieuwe belangrijke stap voor het verwezenlijken van die droom is nu gezet.

Er zou immers een voorakkoord zijn om in 2014 een F1-race te organiseren. Kanokphand Chulakasem, de gouverneur van de Sportautoriteit in Thailand, heeft laten weten dat er een overeenkomst is met Bernie Ecclestone om vanaf 2014 een F1-race te organiseren. Het zou de bedoeling zijn om in Bangkok een nachtrace te organiseren.

“Het zal een stadsrace worden zoals in Singapore en Monaco. Het zal een nachtrace worden zoals de GP van Singapore,” aldus Kanokphand Chulakasem tegenover de Bangkok Post.

Het zou blijkbaar nog wat vroeg zijn om een officiële aankondiging te doen, aangezien er nog enkele details besproken moeten worden. Zo zou er ondermeer nog geen akkoord zijn over de vergoeding voor het mogen organiseren van de F1-race.

De laatste tijd is er heel wat te doen over die organisatievergoedingen. Heel wat organisatoren en landen hebben de laatste weken hun vergoeding naar omlaag gekregen. Zelfs groeilanden zoals Singapore hebben erop aangedrongen om die vergoeding naar omlaag te krijgen.

Voorlopig is het dus nog even afwachten op een officiële aankondiging van een F1-race in Thailand maar de kans is dus groot dat het F1-circus in 2014 naar Thailand afreist.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België