“In 2019 stopt hopelijk het belachelijk managen van brandstof en banden”

08 februari 2019 — Haas F1-piloot Kevin Magnussen hoopt dat de reglementswijzigingen in 2019 er voor zullen zorgen dat het extreme managen van de banden en brandstof stopt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kevin Magnussen (@kevinmagnussen) op

“We hebben iets meer brandstof, wat goed is,” zei Magnussen tijdens de presentatie van de nieuwe Haas F1 livery. “Het meest frustrerende is dat we zoveel brandstof moeten sparen. Een beetje brandstof besparen is oké, dat is altijd al gebeurd in de Formule 1.”

“De hoeveelheid brandstof die we het voorbije jaar af en toe moesten besparen is echter belachelijk,” uitte de Deen zijn grote frustratie.

Niet alleen het managen van de brandstof was in het verleden een probleem, ook de banden zorgden vaak voor situaties waarin rijders tot in het extreme moesten opletten met wat ze deden.

“Wat de banden betreft, dat is iets anders. Soms, zoals in Mexico, werkte het voor ons niet. We reden acht seconden trager dan wat we met een nieuwe band tijdens de race zouden moeten kunnen rijden. Zoiets is altijd frustrerend.”

Magnussen wil komend seizoen gewoon racen, niets meer, niets minder ...

“Ik hoop gewoon dat we op deze vlakken geen extremen meer zullen hebben waardoor je eigenlijk niet meer echt aan het racen bent,” aldus Magnussen.

“Het is oké om iets te managen, dat wordt ook verwacht in de Formule 1, maar als je iets zo extreem moet managen en dat tot op een belachelijke manier zoals we dat enkele keren moesten doen, of dat nu met de banden is of de brandstof. Ik hoop dat deze situaties gaan veranderen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België