“In de F1 werken is een privilege, je moet niet klagen over te veel races”

11 januari 2020 — Volgens FIA-president Jean Todt moet er niet geklaagd worden over een F1-kalender die te uitgebreid en te lang wordt. Todt meent immers dat het een privilege is om in de F1 te mogen werken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Er is al geruime tijd veel te doen rondom de uitbreiding van de F1-kalender, er wordt zelfs gesproken van een eventuele uitbreiding naar zelfs 25 races. Daarop komt veel kritiek, vooral omdat het voor heel wat medewerkers van de F1-teams te belastend zou zijn,  maar volgens FIA-president Jean Todt moet daarover niet geklaagd worden.

Volgens Todt moet men blij zijn dat men in de Formule 1 mag werken, en dus niet klagen over werkdruk of het steeds maar verder uitbreiden van de kalender.

“Ik denk echt, en ik beschouw mezelf daar ook onder, dat we gezegend zijn dat we ons in een wereld bevinden waarin we kunnen doen wat we graag willen,” aldus Todt.

“We hebben de passie, we zijn geprivilegieerd. Iedereen in de Formule 1 is geprivilegieerd en uiteraard zijn er dan ook een aantal verplichtingen.”

Todt weet waarover hij spreekt. Als Ferrari-teambaas werkte hij naar eigen zeggen vaak tot achttien uur per dag en dat zes, soms zeven dagen per week.

“Ik was gepassioneerd, ik wou iets bereiken,” aldus Todt. “Wanneer je een familie hebt die van je houdt dan zal die dat begrijpen. Bovendien doe je dit niet gans je leven.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België