“In de F1 zijn er geen zwakke teams meer”

13 maart 2018 — Volgens Guenther Steiner, de teambaas van het Amerikaanse Haas F1 team, zal het komende F1-seizoen zeer spannend zijn, althans wat de middenmoot van de teams betreft. Steiner meent ook dat er geen zwakke F1-teams meer zijn.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het Haas F1 team eindigde het F1-seizoen 2017 als achtste maar dat had even goed een zesde plaats kunnen zijn. Op financieel vlak maakt dat uiteraard een serieus verschil voor een F1-team, en ook komend seizoen verwacht men bij Haas aan een erg competitieve F1-grid. De ambities bij Haas zijn echter duidelijk, iets meer naar voor eindigen dan in 2017.

“We zouden bovenaan de middenmoot moeten kunnen eindigen,” aldus Guenther Steiner tegenover ‘Racer’. “Vorig jaar eindigden we als achtste in het kampioenschap maar we waren aan het strijden voor de zesde plaats. Het verschil was slechts acht punten. Het is niet leuk maar het was geen ramp.”

“We waren in een strijd verwikkeld met al de anderen die zesde wensten te worden en we kwamen iets te kort. Soms verlies je, soms win je.”

Volgens Steiner zal het gevecht in de middenmoot erg intens zijn en is er van zwakke broertjes in de Formule 1 geen sprake meer.

“Er is geen zwak team meer in de Formule 1,” aldus Steiner. “De sport is erg veeleisend momenteel. Het zal één van de meest competitieve seizoenen sinds lang zijn.”

“Neem de drie teams weg vooraan, die bevinden zich in een andere categorie, maar de rest is zeer competitief en bevindt zich zeer dicht bij elkaar.”

“Er goed uitzien en geen punten behalen, dat helpt niet aan het einde van het jaar,” besloot Steiner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België