“In een Mercedes zou Max Verstappen dit jaar wereldkampioen zijn”

27 oktober 2015 — Volgens voormalig F1-piloot Jan Lammers zou Verstappen dit seizoen reeds wereldkampioen zijn geworden indien hij in een Mercedes had gereden.


Verstappen reed zich in Austin opnieuw in de kijker. De Nederlander mocht van op de achtste plaats op de grid vertrekken en reed na enkele mooie inhaalmanoeuvres zelfs even op de derde plaats. Uiteindelijk finishte Verstappen als vierde, wat een evenaring was van zijn beste resultaat tot dusver in de Formule 1.

Het doet voormalig F1-piloot Jan Lammers besluiten dat Verstappen enkel met de twee beste teams moet praten en dat zijn Mercedes en Ferrari.

“Die willen hem dan ook heel graag hebben,” aldus Lammers tegenover ‘BNR’.

Een eventuele overstap naar Mercedes of Ferrari ligt echter niet meteen voor de hand. Verstappen ligt zelf immers langdurig onder contract bij Red Bull en bij Mercedes en Ferrari hebben de huidige rijders allemaal reeds een contract voor volgend seizoen.

“Ferrari en Mercedes kunnen hem nu simpelweg nog niet aannemen. Er lopen nog contracten met Kimi Räikkönen en Nico Rosberg. Daarnaast heeft Max zelf ook nog een contract bij Toro Rosso. Dat zijn eigenlijk de beperkende criteria op dit moment. Iedereen is er daarnaast wel van overtuigd dat als Max dit jaar in een Mercedes zou zitten, hij dit jaar waarschijnlijk al wereldkampioen was geworden,” aldus Lammers.

Ondanks zijn uitstekend debuut is de F1-toekomst voor Verstappen op korte termijn nog onzeker. Red Bull en Toro Rosso hebben immers nog geen motorleverancier voor volgend seizoen.

Red Bull dreigde er al meermaals mee om uit de Formule 1 te stappen indien het geen competitieve motor heeft voor 2016. Iedereen lijkt er echter toch van uit te gaan dat er in de loop van de komende dagen of weken een oplossing uit de bus komt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België