logo
 

“In januari reeds gestart met de ontwikkeling van onze wagen voor 2017”

15 september 2016 — De F1-teams zijn volop bezig met de ontwikkeling van hun wagens voor volgend seizoen. Bij de meeste teams verschuift nu ongeveer de focus naar 2017. Bij Manor Racing zijn ze alvast sinds januari bezig met de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen.


“We hebben vorig jaar een vijfjarenplan opgezet en daarbij wensten we dit jaar een plaats vooruit te gaan bij de constructeurs,” aldus Manor-eigenaar Stephen Fitzpatrick tegenover ‘Autosport’. “Tot dusver zitten we op schema, we hebben een team dat zich achter ons bevind.”

Momenteel weet Manor Racing het Sauber F1 team achter zich te houden en dit dankzij het wk-punt dat Pascal Wehrlein in Oostenrijk wist te behalen.

Volgend jaar hoopt Manor om nog minstens een plaats goed te maken tegenover de concurrentie. Vooral het aangepaste reglement moet daarbij helpen.

“Volgend jaar bezorgt ons een unieke opportuniteit om meer dan een plaats per jaar vooruit te gaan, dit door de grote wijzigingen in het reglement. We werken al sinds januari aan onze wagen voor 2017. We hebben erg veel tijd geïnvesteerd in dat project.”

“We begonnen dit jaar met een compleet nieuwe wagen, daar waar de meesten voor het derde jaar op rij met een evolutie van hun wagen rijden. Volgend jaar is voor iedereen een nieuwe start en dat geeft ons de mogelijk om enkele plaatsen goed te maken. Uiteraard moeten we daarvoor wel goed werk afleveren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Manor

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België