“In Monaco kunnen we Mercedes verslaan”

15 mei 2014 — Monaco biedt volgens Sebastian Vettel een mogelijkheid om voor het eerst dit seizoen Mercedes te verslaan. image

“Ik denk het wel.” antwoordde Vettel op de vraag of ze in Monaco de evenknie kunnen zijn van Mercedes. “Het is moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat je in Monaco niet over de volle kracht van de motor hoeft te beschikken. Je zult het vermogen nog steeds nodig hebben, maar waarschijnlijk wat minder dan elders. En wie weet regent het wel, dat zou ons ook kunnen helpen.”

De eerste vijf races van het seizoen werden op dominante wijze gewonnen door het Mercedes-team. De enige strijd om de overwinning kwam er in Bahrein en tijdens de laatste GP, in Spanje. Twee keer kon Nico Rosberg in de buurt komen van Lewis Hamilton en hem bedreigen. De andere teams kwamen er echter nog niet aan te pas. Daarom denkt wereldkampioen Vettel dat Monaco een mooie gelegenheid is om voor het eerst de dominantie van Mercedes te kunnen doorbreken.

De Duitser kreeg afgelopen weekend nog een nieuw chassis op zijn RB10. De geruchten gingen rond dat het oude chassis van Vettel gebogen zou zijn, maar dat wordt door de Red Bull rijder zelf ontkend.

“Het was niet gebogen, het was iets anders. Zondag was echter al een stap in de juiste richting volgens mij. Het was voor mij slechts een kort weekend, gezien de weinige rondjes die ik kon rijden, maar het gevoel in de wagen was vele malen beter dan voorheen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België