“In tegenstelling tot anderen zag ik dat Daniel Ricciardo erg bijzonder was”

04 september 2014 — Daniel Ricciardo verrast vriend en vijand, behalve Luca Furbatto ...

image
Luca wie? Luca Furbatto is de naam, de voormalig ingenieur van Daniel Ricciardo bij Toro Rosso.

Daniel Ricciardo, zo goed als niemand had verwacht dat de Australiër tot nu toe meer punten zou behalen dan Sebastian Vettel, laat staan dat hij voor Red Bull alleen met deze zeges aan de haal zou gaan. Vettel behaalde dit seizoen immers nog geen enkele overwinning terwijl Ricciardo er reeds drie behaalde.

Weinigen hadden dit verwacht, laat staan dat ze er geld op zouden inzetten? Zelfs mensen zoals Helmut Marko, Christian Horner en Adrian Newey, waarmee hij enorm veel contact had zijn aangenaam verrast doror de prefaties van de Australiër. Behalve misschien Luca Furbatto, die zag het jaren geleden al ...

Furbatto verliet het team en heeft nauw samengewerkt met Helmut Marko. Hij liet tegenover het Italiaanse Autosprint verstaan dat hij aan de feedback die Daniel Ricciardo gaf kon verstaan dat Ricciardo een enorm groot talent was.

“Het was gewoonweg ongelooflijk hoe hij het gedrag van een wagen kon beschrijven, zelfs uren nadat er niets meer te zien was,” aldus Furbatto. “Het is vooral indrukwekkend hoe hij uren na een vooropgestelde race feedback kan geven”

“Het was indrukwekkend hoe hij uren later nog steeds het gedrag van de wagen perfect kon beschrijven.” zei Furbatto. “Tegen 300 km/u beschikte hij over het talent en het intellect om na te denken over het management van de wagen, wat typisch is voor een groot talent.

Volgens diezelfde Furbatto is Daniel Ricciardo vanaf de wintertests van 2013 ook vastberadener geworden. Dat heeft Ricciardo dit seizoen alvast geholpen ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België