Incident met Ferrari-medewerkers na afloop van de race blijft onbestraft

21 september 2015 — Ferrari moest zich na afloop van de GP van Singapore verantwoorden voor een incident dat heeft plaatsgevonden onderaan het podium. De stewards beslisten uiteindelijk geen straf op te leggen.


Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene mocht het komen uitleggen bij de stewards, maar waarover ging het?

In de verklaring van de stewards stond dat er een inbreuk op artikel 12.1.1.i had plaatsgevonden. Daarin wordt gesteld dat medewerkers van het team zich in die mate gedragen hebben dat ze een veilig en orderlijk verloop van het evenement in het gedrang gebracht zouden hebben.

Concreet komt het er op neer dat de teamleden het aan de stok zouden gehad hebben met het beveiligingspersoneel en dat er blijkbaar wat geduwd en getrokken zou geweest zijn. Daarop zou de verantwoordelijke van het Parc Fermé een klacht in gediend hebben bij de stewards, waarop Maurizio Arrivabene het mocht komen uitleggen.

Arrivabene bood zijn excuses aan en zal dit ook op een schriftelijke wijze doen, waarmee het incident zonder verdere gevolgen afgesloten wordt. De Ferrari-teambaas moest ook verzekeren dat het niet meer opnieuw zou gebeuren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België