Incidentrijke dag op Mugello

03 mei 2012 — Vandaag was het de derde en laatste testdag op het circuit van Mugello en die verliep niet zonder diverse problemen en incidenten.

Zo had Sergio Perez het begin van zijn testdag waarschijnlijk anders voorgesteld. Teamgenoot Kamui Kobayashi had de eerste twee testdagen voor zijn rekening genomen en dag drie was voor de Mexicaan dan ook de enige mogelijkheid om te testen.

En die dag begon meteen slecht. Nadat Sergio Perez enkele ronden had gereden moest hij noodgedwongen de pits opnieuw opzoeken met een Sauber C31 waar heel wat rook uit kwam. Het brandje werd snel geblust en Perez kon even later opnieuw de baan op.

Ook Fernando Alonso kende tegenslag op deze laatste testdag. De Spanjaard mag dan wel de derde snelste tijd gereden hebben, ook hij had zijn dag ongetwijfeld anders voorgesteld. De Spanjaard ging immers van de baan en reed tegen de bandenmuur. Het kostte Ferrari ruim twee uur om de wagen te herstellen.

Tot slot willen we jullie onderstaande foto niet onthouden waarop het systeem van sensoren te zien is dat Red Bull gebruikte in Mugello om de aerodynamica te meten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoSergio PerezFerrariSauber

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië