Incidentrijke eerste Formule E-race in New York, titelbeslissing uitgesteld

14 juli 2019 — Na een incidentrijke eerste Formule E-race in New York kon Jean-Eric Vergne zich nog niet verzekeren van de titel, de Fransman finishte immers buiten de punten.

Sébastien Buemi mocht tijdens de eerste van twee races van op de polepositie vertrekken en reed ook naar de overwinning. De race op zich werd echter gekenmerkt door verschillende incidenten.


Door een vroege crash was Jean-Eric Vergne op achtervolgen aangewezen maar de Fransman leek alsnog op weg naar punten en de titel in de Formule E.

Een aanrijding in de slotronde met Felipe Massa besliste daar echter anders over.

Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio wist te profiteren door op te schuiven naar de negende plaats. Onze andere landgenoot Stoffel Vandoorne werd door de aanrijding opgehouden en viel daardoor na een sterke inhaalrace terug tot buiten de punten.

Vandaag vindt de tweede race in New York plaats,  tevens de laatste race van het Formule E-seizoen. Vergne heeft een voorsprong van 22 punten op Lucas di Grassi, 25 punten op Mitch Evans en Sebastien Buemi heeft 26 punten achterstand. Tijdens de laatste race zijn er maximaal 29 punten te verdienen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België