“Indien er niets wijzigt heeft in de F1 blijven weinig zin”

16 januari 2019 — Volgens Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, is het absoluut noodzakelijk dat de Formule 1 wijzigingen ondergaat, anders heeft het voor teams zoals Haas weinig zin om in de sport te blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Liberty Media kondigde na haar overname van de Formule 1 aan dat het een ingrijpende reglementswijziging zou doorvoeren waardoor de prestaties van de teams veel dichter bij elkaar zouden komen te liggen.

Die reglementswijziging is volgens Guenther Steiner van het Amerikaanse Haas F1 team absoluut noodzakelijk. Momenteel wordt de Formule 1 bovenaan gedomineerd door drie teams en daarin moet volgens Steiner verandering komen indien de sport zowel voor de fans alsook de teams aantrekkelijker wil worden.

“Voor een tweetal jaar is het nog leefbaar,” aldus Steiner tegenover ‘Motorsport.com’. “Op de langere termijn is dat echter niet het geval.”

Steiner en het Haas F1 team willen overduidelijk niet gewoon aanwezig zijn in de sport.

“Indien er niets verandert dan heeft het weinig zin om gewoon in de sport aanwezig te zijn.”

“Het heeft geen zin om in de dit wereldje te zitten wanneer je niet kan genieten van podiumplaatsen of overwinningen. Na een bepaalde tijd heeft het geen zin meer om hier aanwezig te zijn.”

“Waarom zou ik mijn leven verspillen door dag en nacht enorm hard te werken en de wereld rond te vliegen. De 21 landen liggen rondom heel de wereld verspreid, we kunnen gewoon hetzelfde doen als vorig jaar, maar wat voor nut heeft dat?”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België