“Indien ik Vettel was, ik zou Kvyat ombrengen”

02 mei 2016 — Getekend Niki Lauda ...


Een scheldtirade, die ontstak Sebastian Vettel in zijn Ferrari, nadat Daniil Kvyat hem voor de tweede keer op een paar honderd meter had aangereden en de Rus hem bij die tweede aanrijding in de muur torpedeerde. Over-and-out voor Vettel, weg mogelijke podiumfinish en waarschijnlijk ook de titelaspiraties van de Duitser. Vettel heeft na zijn opgave na amper vier races immers al een achterstand van 67 punten op Nico Rosberg.

Dat het dan ook nog eens uitgerekend Daniil Kvyat was die voor de tweede race op rij de Duitser aanreed zorgde alleen maar voor nog meer ongeloof. Op sociale media werd dan ook in Daniil Kvyat al vlug een vervanger van Pastor Maldonado gezien. De Venezolaan kreeg na zijn vele crashes immers al snel de bijnaam van crashkampioen.

Ook Niki Lauda van Mercedes begreep de scheldtirade van Sebastian Vettel over de boordradio maar al te goed. In die mate zelfs dat de drievoudig wereldkampioen geen hand voor de mond nam en een straffe uitspraak deed.

“Verschrikkelijk,” vloekte Lauda. “Hij kan niet gelijk een zot overal oprijden. Vettel doet alles juist en Kvyat knalt simpelweg vol achterop hem. Zotter en ergerlijker kan je het niet doen. En dan gebeurde het nog eens. Ik weet niet wat hem bezielde, misschien was hij tijdens zijn thuisrace in Rusland overgemotiveerd, maar zo kan je niet rijden.”

“Wat hij hier gedaan heeft ... Indien ik Vettel was, ik zou hem ombrengen. Al twee races op rij altijd terug hetzelfde. Volkomen doelloos volop vanachter in de wagen rijden en dan nog van de baan rijden. Daar zou ook de FIA eens over moeten nadenken. Ze moeten hem op een bepaalde manier tot de orde roepen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België