“Indien Red Bull de F1 verlaat mogen ze het komen uitleggen in de rechtbank”

20 oktober 2015 — Bernie Ecclestone heeft duidelijke taal gesproken aan het adres van Red Bull.


Red Bull dreigt er al enige tijd mee dat het de Formule 1 zal verlaten indien het niet over een competitieve motor beschikt in 2016. Indien de fabrikant van energiedrankjes de daad bij het woord voert dan zal Red Bull het volgens Bernie Ecclestone mogen komen uitleggen in de rechtbank.

“Red Bull zou in de rechtbank staan en het volgende zeggen: ‘Ja, we hebben een verlichting, maar we beschikken niet over een motor’,” zei Ecclestone tijdens een interview met ‘The Independent’. “Mijn argument zou zijn: ‘Jullie hebben een contract waar jullie zich moeten aan houden. Toen je het contract tekende moest je er zeker van zijn dat jullie een motor hadden. Als team zijn jullie verplicht dit te doen.’”

De voorbije weken liet Ecclestone verstaan dat hij er van overtuigd was dat Red Bull en Toro Rosso ook in 2016 op de startgrid zouden staan. Nu weten we dus ook waarom hij daar zo overtuigd van is.

Red Bull is in onderhandeling met Ferrari voor motoren, maar die onderhandelingen verlopen niet erg vlot. Aanvankelijk wou Ferrari enkel 2015-spec motoren leveren, maar dat wenste Red Bull dan weer niet.

Onlangs raakte echter bekend dat klantenteams vanaf het seizoen 2016 dezelfde motoren moeten krijgen als fabrieksteams.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België