“Indien Sauber met oude Ferrari-motoren gaat rijden dan eindigen ze twee stappen achter de rest”

12 oktober 2016 — Sauber kondigde afgelopen week aan volgend seizoen met oude Ferarri-motoren te rijden. Een strategie die Torro Rosso dit jaar ook toepaste. Een verkeerde keuze volgens Torro Rosso-rijder Carlos Sainz.


Carlos Sainz en Torro Rosso kenden een moeilijk seizoen. Het Italiaanse team startte degelijk aan het seizoen maar werd de afgelopen maanden door heel wat teams voorbijgestoken. De reden daarvoor is de motorkeuze. De Ferarri-krachtbron uit 2015 was redelijk competitief tijdens het begin van het seizoen maar is technologisch ondertussen door de meeste teams ingehaald.

“Ik wens ze veel geluk,” begint Sainz licht ironisch. “Normaal gezien zullen ze met een stap achterstand aan het seizoen beginnen en dan eindigen met een tweede stap achterstand. Het zal geen makkelijk jaar worden voor Sauber maar dat is op zich niet slecht voor ons. We willen hen graag voor blijven in het klassement.”

“Dit jaar was al ongelofelijk frustrerend,” vervolgt de Spanjaard. “In de afgelopen races probeerde ik alles: DRS, gewaagde inhaalmanoeuvres buitenom, maar we hebben gewoon niet de snelheid om competitief te zijn. Dat lot staat Sauber ook te wachten.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België