Indonesische regering betaalt 9,8 miljoen euro voor F1-racezitje Haryanto

24 januari 2016 — Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Rio Haryanto komend seizoen een racezitje bij Manor zal krijgen.


Bij Manor wil men Haryanto een racezitje geven indien hij een sponsorbudget van 15 miljoen euro meebrengt. Een eerste schijf van 5,2 miljoen euro heeft Haryanto reeds op zak dankzij sponsor Pertamina, dat is de oliemaatschappij van Indonesië. Er restte Haryanto dus nog 9,8 miljoen euro om bij elkaar te krijgen.

Vrijdag zou de Indonesische regering in Jakarta echter beslist hebben om Haryanto 9,8 miljoen euro toe te stoppen voor zijn racezitje in de Formule 1. Niets lijkt Haryanto nu dus nog in de weg te staan om één van beide racezitjes bij Manor in te vullen.

“Het is nu duidelijk dat Rio door de financiële steun van de overheid en Pertamina geen enkele belemmering meer heeft om de Formule 1 in te gaan”, zei een woordvoerder van de Indonesische regering tegenover GPUpdate.

Vorig jaar werd Haryanto vierde in het GP2-kampioenschap. Haryanto won drie races en mocht ook testen voor het Manor F1 team. 


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Manor

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië