logo
 

“Indrukwekkend wat Rosberg op het einde van het seizoen liet zien”

14 december 2015 — Alain prost is onder de indruk van de prestaties van Nico Rosberg tegen het einde van het seizoen.


Na afloop van de GP van de USA was Nico Rosberg een hoopje ellende. De Duitser had voor het tweede jaar op rij de titelstrijd met teamgenoot Lewis Hamilton verloren. De drie races nadien wist Rosberg echter terug te vechten en reed hij drie keer naar de overwinning. Het mentale voordeel ging plots naar Rosberg, terwijl Hamilton ieder raceweekend gefrustreerder werd.

Ook viervoudig wereldkampioen Alain Prost is onder de indruk van wat Rosberg tegen het einde van het F1-seizoen liet zien.

“Wat hij tegen het einde van het seizoen getoond heeft was buitengewoon goed,” aldus Prost, die zelf een titanenstrijd voerde met Ayrton Senna bij McLaren, tegenover Bild. “Wanneer je de titel verliest dan kan je echt een hoopje ellende worden. Het was dan ook indrukwekkend om te zien hoe sterk hij heeft teruggevochten.”

Volgens Prost zou het ook best kunnen dat Hamilton die paar procent extra motivatie verloor toen hij zich verzekerde van de titel. Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het verschil in prestaties tijdens de laatste races van het seizoen. Sowieso zou Nico Rosberg volgens Prost ook zijn voordeel kunnen doen wanneer Ferrari zich volgend seizoen in de titelstrijd kan mengen.

“Afhankelijk van hoeveel druk Ferrari op Mercedes kan uitoefenen, zal ook het duel tussen Nico en Lewis veranderen. Ik denk dat dit het eenvoudiger voor Nico kan maken,” aldus Prost. “Jarenlang is hij gefocust geweest op Lewis maar nu kan dat iemand anders worden.”

Daarmee verwijst Prost vooral naar Vettel die zich volgend jaar mogelijk met zijn Ferrari in de titelstrijd kan mengen. Voorlopig blijft het echter afwachten hoe de krachtsverhoudingen volgend jaar zullen liggen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België