IndyCar op dit moment geen prioriteit voor McLaren

08 februari 2018 — McLaren moet eerst zorgen dat het het weer succesvol is in de Formule 1 voor het kan denken aan een deelname aan de IndyCar, dat vertelt Zak Brown in een gesprek met ‘RACER’.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Met de deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 vorig jaar leek McLaren de deur op een kier te zetten voor een instap in de IndyCar. Zak Brown laat nu weten dat het door de nieuwe samenwerking met Renault onwaarschijnlijk is dat de renstal uit Woking in de nabije toekomst over de plas aan het werk zal gaan.

Komend seizoen worden er wijzigingen doorgevoerd aan de bolides om er voor te zorgen dat het veld wat meer aan elkaar gewaagd wordt. Maar ook dat kan Brown niet overtuigen om McLaren een team voltijds in te zetten in de IndyCar.

“De auto’s zien er fantastisch uit maar het is nog te vroeg. Het team is voor 100 procent geconcentreerd op de Formule 1,” aldus Brown. “Wanneer ik, Jonathan Neale, John Allert of Eric Boullier niet 100 procent gefocust zouden zijn op de F1 dan zouden we afgeleid raken.”

“Ik moet meer partners vinden voor het Formule 1-team. Elk moment dat ik aan de IndyCar zou spenderen zou tijdverspilling zijn voor de F1 en dat is tot op heden nog altijd onze hoogste prioriteit.”

“Voor we de sprong wagen naar een andere raceklasse moeten we zorgen dat we weer op het podium staan in de Formule 1. Als fan van McLaren en als racer zou ik willen dat we dit jaar al in alle klasses aan de slag kunnen maar als bedrijf moeten we minstens op een termijn van tien jaar kijken. We moet ook een duidelijk beeld hebben van hoe we het gaan doen en of het wel duurzaam kan zijn.”

“Met alles wat er nu te gebeuren staat, niet alleen met ons team maar met de Formule 1 in het algemeen, moeten we er voor zorgen dat we ons in een goede positie bevinden ten opzichte van de wijzigingen die in 2021 staan te gebeuren.”

“Ik denk niet dat we in een andere klasse zullen racen in de nabije toekomst,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België